Sikerült! Megvizsgálják a Kiserdővédők által javasolt +1 verziót!

Kiserdővédők

Kiserdővédők

email: hello@kiserdovedok.hu

Bár az aláírásgyűjtésünk a +1 nyomvonal vonatkozásában csak pár napja kezdődött, a BFK online véleményezési folyamata az általuk ajánlott nyomvonalakra pedig már véget is ért, úgy látszik, már hallatszik a hangunk!

Tegnap este ugyanis megérkezett a válasz Karácsony Gergelytől a Kiserdővédők levelére, amiben a Galvani híd levezető nyomvonalverziói közül a + 1, vagyis az új útkapacitás építése nélkül alkalmazott forgalomcsillapított megoldás alaposabb vizsgálatát kértük. A Vitézy Dávidnak és Karácsony Gergelynek írt levelünk megtalálható itt:

https://www.facebook.com/kiserdovedok/posts/1213159929060553

Mint a Főpolgármester írja, a Budapest Közlekedési Központ értékeli a nyomvonalakat a városi forgalom nagyságának csökkentése szempontjából. „A levelükben foglaltakkal összhangban az alternatívák kiértékelésének hangsúlyos eleme tehát, hogy az a Budapesti Mobilitási Terv által előirányzott, csillapított forgalommennyiségre és a közösségi, valamint a nem motorizált egyéni közlekedési módok benne foglalt arányára is figyelemmel legyen, továbbá a meglévő úthálózat korszerűsítését, helyenkénti felújítását, a kapacitás szinten tartása melletti kiigazítását is számításba vegyük.”

Hogy valóban vizsgálják a forgalomcsillapított +1-et, az igazán ígéretes hír, és mindezt együtt értük el, Veletek!

Azzal, hogy közösen hangot adtunk a felkínált nyomvonalakkal szembeni nemtetszésünknek, és nem fogadtuk el, hogy a külvárosi lakókörnyezetünkre nyomják a belváros magas forgalmát.

De ezzel nincs vége, folytatjuk, és továbbra is megkérdőjelezzük azt a kommunikációt, hogy a város élhetősége csak a már egyébként is magas forgalom kiszolgálására építendő új utaktól tud javulni. Véleményünk szerint a város túlterheltségére a forgalomcsillapítás a megoldás!

Ennek fényében gyűjtjük tovább a támogató aláírásaitokat, és várjuk a kiértékelést követően az egyeztetést Főpolgármester Úrral.

ÍRD ALÁ TE IS A PETÍCIÓT!

Tudj meg többet a Galvani projektről!

Korábbi híreink

KiserdőTv! Mintázatok a YouTube-on!

“Kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miénk”, vagyis Mintázatok már videós beszélgetések formájában is! Első vendégeink: Naphegyért Összefogás lakossági csoport (Havas Katalin) + Körtér- Környezettudatosak

Tudj meg többet »

ÍRD ALÁ TE IS A PETÍCIÓT!

VAN NÁLAD NÉHÁNY KITÖLTÖTT ALAÍRÁSGYŰJTŐ?

Lépj velünk kapcsolatba!

Van más út

ONLINE PETÍCIÓ

GYŰJTENÉL NÉHÁNY ALÁÍRÁST?

Az aláírásgyűjtő ívet és a hozzá tartozó adatvédelmi nyilatkozatot megtalálod a gombra kattintva

Add meg itt a címsor szövegét

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.